czwartek, 11 lipca 2013


Francuskie sakiewki


French pouches


Mogą być podawane jako przystawka, danie na podwieczorek lub dodatek do dania głównego albo zupy. Składniki moich sakiewek (6 szt.):
- 1 filet z kurczaka
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- przyprawy do przygotowania ciasta

Zaczynamy od porcjowania drobiowego fileta na 6 części. Następnie wkładamy całość do ceramicznej lub szklanej miseczki i dodajemy przyprawy. Ja wybrałam: rozmaryn, tymianek, curry, sól, czarny pieprz, tartą słodką paprykę i olej. Tak przygotowane mięso wkładamy na co najmniej pół godziny do lodówki.


They might be served as a starter, dish for an afternoon snack, additive to main dish or soup.  Ingredients to my punches are (6items):
-        1 chicken fillet
-        1 packet of French pastry
-        Spices to prepare pastry


We start from batching chicken fillet on 6 parts. Then we put it to ceramic or glass bowl and add the spices. I have chosen: rosemary, thyme, curry, salt, black pepper, red pepper and oil. Such prepared meat we put to the fridge for at least 30 minutes. 



Międzyczasie przygotowujemy blachę smarują ja niewielką ilością tłuszczu. Wykładamy ją papierem do pieczenia. Porcjujemy ciasto francuskie.

Meantime we prepare baking tray by oil it. We cover it by baking paper. Then we cut French pastry.



Wyjmujemy z lodówki kawałki kurczaka i nakładamy na przygotowane wcześniej kwadraty z ciasta francuskiego. Zlepiamy ciasto w kształt sakiewek.


Wstawiamy do rozgrzanego do 210°C piekarnika na 12-15 minut. Smacznego!

We took of pieces of chicken from fridge and put them to prepared French pastry. We stick pastry in a shape of punches.

We put them to heated to 210 C oven for 12-15 minutes. Enjoy your meal! 




Pozdrawiam
 
Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz